Tyson Fury Karjääri Tipphetked: Ringis ja Väljaspool

Tyson Fury, tuntud kui “Gypsy King”, on üks põnevamaid nimesid poksimaailmas. Alates tema tähelennust kuni isiklike väljakutseteni – Fury on kahtlemata jätnud sügava jälje spordimaailma ajaloos.

Tyson Fury

Tyson Fury Karjääri Tipphetked: Ringis ja Väljaspool

Tyson Fury, tuntud kui “Gypsy King”, on üks põnevamaid nimesid poksimaailmas. Alates tema tähelennust kuni isiklike väljakutseteni – Fury on kahtlemata jätnud sügava jälje spordimaailma ajaloos.

Amatöörist Profiks: Esimesed Sammud Fury, sündinud Manchesteris Iiri rändrahva peres, alustas poksiga juba varases nooruses🥊. Ta võitis ABA super-raskekaalu tiitli 2008. aastal, mis sillutas teed tema professionaalsele karjääril​​.

Professionaalne Debüüt ja Tõus Fury tegi oma professionaalse debüüdi 2008. aastal, olles vaid 20-aastane. Tema esimene võit oli muljetavaldav – ta alistas Ungari poksija Bela Gyongyosi tehnilise nokaudiga esimeses raundi​​s.

Võitlused Derek Chisora ja Nicolai Firtha Vastu 2011. aastal, pärast mitmeid edukaid matše, astus Fury ringi Derek Chisora vastu, võites Briti ja Rahvaste Ühenduse raskekaalu tiitlid. Hiljem samal aastal võitis ta ka Nicolai Firtha, tõestades taas oma poksioskus​​.

Pajkici Vastu Võit ja Tiitlite Vabastamine Fury kaitses oma Rahvaste Ühenduse tiitlit, võites Neven Pajkici 2011. aastal, hoolimata varasest langusest matši teises raundi​​. Pärast seda otsustas Fury loobuda oma Briti ja Rahvaste Ühenduse tiitlitest, keskendudes maailmameistrivöö püüdmisel​​.

Tyson Fury

Rahvusvaheline Tähelepanu

Fury jätkas rahvusvaheliste vastaste alistamist, sealhulgas võitis ta Vinny Maddalone 2012. aastal WBO rahvusvahelise tiitli nime. Ta võitis ka Kevin Johnsoni 2012. aastal, edenedes WBC tiitlivõitluses​​.

USA Debüüt ja Klitschkoga Võitlus 2013. aastal tegi Fury oma USA debüüdi, võites Steve Cunninghami Madison Square Gardenis. See matš oli IBF-i tiitlivõitluse eelring, mis viis Fury potentsiaalsele matšile Wladimir Klitschko vastu​​.

Pöördepunkt Karjääris: Võitlus Vaimse Tervisega Fury karjäär võttis aga pöörde pärast Wladimir Klitschko alistamist 2015. aastal. Tyson Fury kaotas oma IBF tiitli pärast võitu Wladimir Klitschko üle 2015. aastal, kuna ta ei suutnud korraldada kohustuslikku tiitlikaitsevõitlust IBF-i määratud väljakutsuja, Vyacheslav Glazkovi, vastu. See oli tingitud lepingulisest kohustusest korraldada kordusmatš Klitschkoga, mis tähendas, et ta ei saanud kohustuslikku tiitlivõitlust õigeaegselt pidada. Seetõttu võttis IBF Fury’lt tiitli

Tagasitulek ja Wilderi Võitlused Pärast üle kahe aasta kestnud pausi naasis Fury ringi, võideldes Deontay Wilderiga. Nende esimene matš lõppes viigiga, kuid Fury tõestas oma väärtust, tulles tagasi raskest nokdaunist viimases raundis. Teises matšis 2020. aastal alistas Fury Wilderi tehnilise nokaudiga, tõustes taas raskekaalu maailmameistriks. Kolmandas matšis 2021. aastal suutis Fury jällegi Wilderi võita, seekord 11. raundi​​s.

Tyson Fury

Tyson Fury Eraelu ja Väljaspool Ringi

Tyson Fury, tuntud endise raskekaalu maailmameistrina, on eraelus pühendunud pereisa ja abikaasa. Ta on abielus Paris Fury’ga, kellega tal on seitse last: neli poega (kõik nimega Prince) ja kolm tütart. Fury kohtus oma naise Parisega, kui too oli 15 ja tema 17-aastane. Nad alustasid suhet aasta pärast kohtumist ja abiellusid 2008. aastal St. Peter in Chains katoliku kirikus Doncasteris, Lõuna-Yorkshire’is. Fury on nimetanud oma pojad Prince’iks, öeldes, et “mina olen kuningas ja nad on printsid, kuni nad oma õige nime teenivad”​​.

Fury on väga eraelu suhtes privaatne inimene, jagades avalikkusega vähe isikliku elu detaile. Tema pere, eriti tema naine Paris, on olnud tema suur toetaja nii karjääris kui ka isiklikus elus. Paris on modell ja ärinaine ning on kirjutanud raamatuid ning esinenud saates “Loose Women”. Fury pere, sealhulgas tema vanemad John Fury ja Amber Fury ning tema vennad Shane, Hughie ja Tommy, kes on samuti poksijad, on talle väga lähedased​​.

Fury ja tema pere elavad Morecambe’s, Lancashire’is. Ta omab ka kodu Las Vegases, kuid otsustas lasta oma poksitreeneril seal elada, kuna pole kindel, kas soovib USAs rohkem aega veeta. Fury on väljendanud huvi poliitikasse astuda, kandideerides sõltumatu parlamendiliikmena Morecambe ja Lunesdale’i piirkonnas​​.

Fury on tuntud ka oma usuliste veendumuste poolest. Ta on sügavalt usklik ja on rääkinud, kuidas tema usk on aidanud tal ületada vaimse tervise ja sõltuvusega seotud väljakutseid. Tema ema oli protestant ja isa katoliiklane, kuid ta tutvustati usuga oma onu poolt, kes on sündinud uuesti kristlane ja pentekostalist jutlustaja Iiri rändrahva kogukonnas. Tema abikaasa Paris on praktiseeriv katoliiklane ja samuti üles kasvanud Iiri rändrahva peres​​.

Fury isiklik elu on sama värvikas kui tema sportlik karjäär. Ta kasvas üles Styalis, Cheshires, kus ta sageli räägib oma armastusest nii Styal’i kui ka Manchesteri vastu. Fury on tuntud oma Iiri päritolu ja kultuuripärandi poolest. Hoolimata sellest, et ta sündis ja kasvas üles Inglismaal, on tema Iiri juured talle olulised. Ta on öelnud, et tiitlite võitmine pole nii suur väljakutse kui oma Iiri päritolu tõestamine​​.

Fury lapsepõlv oli täis väljakutseid. Ta lahkus koolist 11-aastaselt, et töötada koos oma isa ja vendadega teedeehituses. Tema pere on silmitsi seisnud mitmete tragöödiatega, sealhulgas Fury õe surmaga vaid mõne päeva vanuselt. Ta alustas poksitreeninguid 10-aastaselt, treenides alguses isa ja hiljem onude käe all​​.

Poksipärand Fury perekond on tuntud oma poksitraditsioonide poolest. Tema isa, “Gypsy” John Fury, oli 1980ndatel professionaalne poksija. Tysoni poolvend Tommy tegi oma professionaalse debüüdi 2018. aastal. Fury on sugulane mitme teise professionaalse poksijaga, sealhulgas Hughie Fury ja Nathan Gormaniga​​.

Fury Tänapäeval

Tyson FuryTyson Fury on 2023. aasta seisuga maailma parim aktiivne raskekaalu poksija, pälvides kõrgeid kohti erinevates poksireitingutes. BoxRec ja ESPN on teda nimetanud maailma parimaks raskekaalu poksijaks ning ESPN ja Boxing Writers Association of America on paigutanud ta kuuendaks kogu maailma parimate poksijate seas​​.

Tulevikuplaanid

Fury karjäär jätkub ja tema tulevik tundub helge. Ta on teatanud soovist võidelda teiste tippnimedega, nagu WBC raskekaalu maailmameister. Tema karisma, võitlusvaim ja vastupidavus teevad temast ühe põnevaima sportlase poksimaailmas.

Tyson Fury on plaanis astuda ringi Oleksandr Usykiga, et võistelda raskekaalu tiitli nimel. See matš on kavandatud toimuma 17. veebruaril 2024. aastal Riyadh’is, Saudi Araabias, kus seda korraldab Saudi Araabia Üldspordiamet.

edit: Fury vs Usyk matš lükati edasi, kuna Tyson Fury sai sparrimise käigus tõsise lõikehaava, mis vajas õmblusi. See vigastus tekitas olukorra, kus Fury ei oleks suutnud võidelda kavandatud kuupäeval, 17. veebruaril Riyadhis, Saudi Araabias. Lõikehaav oleks küll paranema hakanud, kuid nahk oleks olnud veel habras ja oleks võinud isegi kerge löögi korral uuesti avaneda. See olukord on sarnane ajaloolisele viivitusele, mis toimus George Foremani ja Muhammad Ali matši puhul aastal 1974, kui Foreman sai sparrimise käigus samuti lõikehaava. Kuigi nii Fury kui ka tema fännid olid uudisest sügavalt pettunud, on uus matši kuupäev kavandatud 18. mai 2024.

Kokkuvõte Tyson Fury karjäär on olnud täis tõuse ja mõõnasid, nii ringis kui väljaspool seda. Tema võitlus vaimse tervisega, Iiri pärandi tähistamine ja võitlused ringis – kõik need aspektid teevad temast huvitava ja keerulise sporditähe. Ta jätkab enda tõestamist mitte ainult kui poksija, vaid ka kui inimene, kes ei karda silmitsi seista oma elu väljakutsetega.

Spordiennustus Artiklid

  1. Tyson Fury ametlik veebileht: https://www.tyson2fastfury.co.uk/
  2. BoxRec profiil: https://boxrec.com/en/proboxer/479205
  3. The Independent – Tyson Fury uudised ja artiklid: https://www.independent.co.uk/topic/Tyson-Fury
  4. Wikipedia – Tyson Fury: https://en.wikipedia.org/wiki/Tyson_Fury

Kampaaniad
Kui otsid võimalust nautida põnevaid slotimänge ilma oma raha panustamata, siis on antud Coolbet kasiino pakkumine just Sinule! Coolbet kasiino ...
Olybet Kasiino Tervitusboonus: Sinu Valik, Sinu Reeglid! Kasuta erakordset võimalust ja vali endale ideaalselt sobiv boonus. Väiksem boonus on pakutud ...

Uued Kasiinod

Trickz Kasiino Tervituspakett: 300 tasuta spinni.

ProntoBet Kasiino Tervituspakett: 200% kuni €1000

Posido Kasiino Tervituspakett: 100% kuni €500 + 200 tasuta spinni.

Lyra Kasiino Tervituspakett: 200% kuni €1000.

Koi Kasiino Tervituspakett: 100% kuni €100.

Kanuuna Kasiino Tervituspakett: 200 tasuta spinni, kõik võidud pärisraha!